SANKT OLOF

Sankt Olof Hotell & Krog öppnades september 2007 av familjen Backlund från Sälen.

Gilla Backlund designade hotellets rum, restaurang och inredning till en karaktär av affärshotell.
Man byggde hotellet inne i ett befintligt lägenhetshus som gjorde att varje rum blev utformat på sitt eget vis och i olika storlekar.
Familjen Backlund är välkänd i hotellbranschen efter tiotals år i Sälenfjällen. Där har de drivit Sälenstugan under 70- och 80-talen, och Stötens skidanläggning under 90- talet. År 2000 sålde de Stöten för att "Ta det litet lugnare".
Familjen drev hotellet i fem år.

2013 tog Anders Nygårds (ägare av Moskogen i Leksand) samt vännen Mattias Sjöö (ägare av Blackstone Steakhouse i Gävle) över Sankt Olof och drev det i tre år. Vännerna drev sammtidigt Sjövillan i Rättvik.

2016 var det en Malungsfamilj som fick äran att driva hotellet vidare.
Johanna Larsson tillsammans med sin mamma Anna Johnsson och Henrik Johnsson, en kreativ familj med stort mat, vin och sportintresse tog över driften.
Deras vision: En mötesplats för alla.